Home Beter communiceren

Beter communiceren

De een is communicatief heel vaardig, de ander minder of soms helemaal niet. Een heel groot deel van ons sociale leven draait echter wel om communiceren. Met communicatietraining of mediation kun je soms al tot veel verbeteringen komen. Vaak helpt neurotherapie om de dieperliggende oorzaken aan te pakken. Denk hierbij aan:

  • Angst om te spreken in het openbaar (combi training en neurotherapie)
  • Presentatievaardigheden verbeteren (communicatietraining)
  • De pers met meer zelfvertrouwen te woord te staan (mediatraining)
  • Stotteren of andere spraakproblemen
  • Pesten of gepest worden (geweldloze communicatie training)
  • Communicatie tussen partners, ouders en kinderen (relatiecoaching), collega’s of gescheiden ouders (mediation)

Hoe ga ik te werk?

(Groeps)mediation

groepsmediaton def

Wat mij aantrok aan mediation toen ik de opleiding ging volgen was dat het gericht is op het bevorderen van de communicatie tussen partijen die een conflict met elkaar hebben. In Nederland is mediation echter toch veelal in het juridische domein terecht gekomen. De bemiddeling die ik doe is puur gericht op het verbeteren van of op gang brengen van de communicatie tussen twee of meerdere partijen. Dat kunnen bijvoorbeeld conflicten tussen werknemers, werknemer en werkgever, echtparen of familieleden zijn. Geen wetboek op tafel maar er samen uit willen komen.

Communicatietraining

communicatietraining

Als communicatieadviseur heb ik de afgelopen 20 jaar veel mensen mogen trainen om hun communicatievaardigheden te verbeteren. Een greep uit de trainingen die ik geef:

– Mediatraining
– Presentatievaardigheden training
– Gespreksvaardigheden
– Feedback training
– Maatwerktrainingen voor individuen en groepen.

(Relatie)coaching

relatiecoaching

Er zijn enorm veel coaching methodieken. Ik heb diverse opleidingen gevolgd en vanuit alle technieken en vaardigheden die ik daar heb geleerd in de loop der jaren mijn eigen aanpak ontwikkeld. En elk coachingtraject voegt daar weer nieuwe ervaring aan toe, waardoor ik mijn klanten maatwerk kan leveren. Geen vraagstuk en mens is immers hetzelfde. En niet elke persoon past in dezelfde structuur. Uiteindelijk is het het resultaat dat geldt.

Dagvoorzitterschap / Workshopleider

dagvoorzitterschap

Een congres of workshop soepel laten verlopen en de sprekers en hun verhaal tot hun recht laten komen. Dat is mij op het lijf geschreven. Door mijn ruime ervaring ben ik in staat om zowel het proces te leiden, zodat uw programma niet uitloopt, alsook de sprekers en het publiek met elkaar te verbinden. In het Engels of Nederlands.