Home Beter samenwerken

Beter samenwerken

Veel klachten van werknemers komen voort uit problemen op de werkvloer. Naast werkdruk zijn problemen in de samenwerking met collega’s een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim. En ook bij andere vormen van samenwerking, denk aan teamsporten, kan onderlinge frictie ontstaan. Vaak is een combinatie van individuele- en teamcoaching hierbij een effectieve en efficiënte aanpak. Ook hier zet ik vaak neurocoaching in om de dieperliggende oorzaken aan te pakken. Hoe ga ik vervolgens te werk?

(Groeps)mediation

Mediation

Wat mij aantrok aan mediation toen ik de opleiding ging volgen was dat het gericht is op het bevorderen van de communicatie tussen partijen die een conflict met elkaar hebben. In Nederland is mediation echter toch veelal in het juridische domein terecht gekomen. De bemiddeling die ik doe is puur gericht op het verbeteren van of op gang brengen van de communicatie tussen twee of meerdere partijen. Dat kunnen bijvoorbeeld conflicten tussen werknemers, werknemer en werkgever, echtparen of familieleden zijn. Geen wetboek op tafel maar er samen uit willen komen.

Communicatietraining

communicatietraining

Als communicatieadviseur heb ik de afgelopen 20 jaar veel mensen mogen trainen om hun communicatievaardigheden te verbeteren. Een greep uit de trainingen die ik geef:

– Mediatraining
– Presentatievaardigheden training
– Gespreksvaardigheden
– Feedback training
– Maatwerktrainingen voor individuen en groepen.

Brainspotting

Brainspotting

Brainspotting is een uitermate effectieve therapievorm voor verwerking van trauma en andere blokkades. Brainspotting heeft daarmee niet alleen een positief effect op onze kwaliteit van leven van alle dag maar is ook bijzonder effectief gebleken waar het gaat om de verbetering van prestaties.